Ústav
česko-německých areálových studií a germanistiky

Evropský projekt Double-degree studium germanistiky



Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
a
Univerzita Pasov

dořešily v prosinci 2022 další společný projekt v Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014–2020

Cílem společného projektu Mezinárodní double degree studijní program pro germanistiku na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a Univerzitě Pasov/Internationaler Double-Degree- Studiengang für Germanistik an der Südböhmischen Universität Budweis und der Universität Passau bylo vytvořit společný double degree bakalářský studijní program pro germanistiku a zařadit ho do nabídky vzdělávání na Filozofické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Filozofické fakultě Univerzity v Pasově.

Uvedený studijní program rozšiřuje možnosti studia na obou univerzitách a zároveň výrazně přispívá k širšímu uplatnění jeho absolventů na trhu práce, především v rámci česko-německé/bavorské spolupráce. Studentům je nabízen od akademického roku 2023-2024.

Hlavními cíli projektu bylo:

- vytvoření společného double degree bakalářského studijního programu pro germanistiku a jeho zařazení do studijní nabídky obou univerzit
- zintenzivnění přeshraniční spolupráce mezi vysokými školami jihočesko-východobavorského regionu
- harmonizace vzdělávání na fakultách obou partnerských univerzit a zvyšování prostupnosti vzdělávacího systému na obou stranách hranice
- odbourávání bariéry v přeshraničním vzdělávání
- získání komunikačních dovedností, prohloubení odborných a interkulturních kompetencí studentů obou univerzit

Plánovaný dvojí diplom studenti získají na základě úspěšně absolvovaného studia jak na Filozofické fakultě JU, tak i na Filozofické fakultě partnerské univerzity v Pasově. Zde během studijního pobytu ve druhém ročníku bakalářského studia složí zkoušky v předmětech stanovených dohodou mezi oběma univerzitami a zahájí práci na závěrečné bakalářské práci. To vše ve studijním programu „Sprach- und Textwissenschaften“. Analogicky totéž bude platit pro pasovské studenty, kteří budou studovat v double degree studijním programu germanistiky na Filozofické fakultě JU.

Vedoucím partnerem řešeného projektu byl Ústav česko-německých areálových studií a germanistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity (prof. PhDr. Alena Jaklová, CSc.) a projektovým partnerem byla Filozofická fakulta Univerzity v Pasově (Prof. Dr. Alexander Werth).

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice +420 387 774 801 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice+420 387 774 801 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1