Středoškolští studenti na návštěvě v našem ústavu

Ve čtvrtek 8. února 2024 navštívili Ústav česko-německých areálových studií a germanistiky FF JU studenti z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích. Společně s nimi přišly i jejich profesorky-germanistky, paní Mgr. Miloslava Rosenfelderová a paní Mgr. Vladimíra Lencová.

Na Filozofické fakultě je přivítali zástupci ústavu, paní prof. Alena Jaklová, pan Mgr. Daniel Musílek a za studenty Bc. Dominika Kocmichová.

Všichni středoškolští studenti, ať už z 2., 3. nebo 4. ročníku gymnázia, byli potenciální zájemci o vysokoškolské studium němčiny, a proto se na setkání hovořilo právě převážně o němčině.

Mgr. Musílek vysvětlil, proč studovat němčinu, jaká pozitiva její znalost dnes přináší, a společně s Dominikou Kocmichovou objasnili a na vlastních příkladech doložili možnosti studentských mobilit pro studenty UAG. Prof. Jaklová představila bakalářské i navazující magisterské studijní programy, které ústav nabízí, a také možnosti uplatnění jejich absolventů na trhu práce. Vysvětlila rovněž podstatu a výhody studijního programu dvojího diplomu pro germanistiku (double degree program), který lze rovněž na UAG studovat.

Dále se hovořilo o přijímacím řízení, o dalších studijních a mimoškolních aktivitách studentů a především o našem německém studentském divadle. Představení divadla již středoškolští studenti znali, byli jimi nadšeni, a proto se kolem tohoto tématu rozproudila živá diskuse.

Po tomto bloku, který se uskutečnil v seminární místnosti, zástupci UAG středoškolským studentům ukázali další části budovy Filozofické fakulty JU a poté Mgr. Musílek a Dominika Kocmichová vyrazili spolu s návštěvníky do univerzitního kampusu. Gymnazijním studentům představili Akademickou knihovnu JU a další budovy kampusu a následně se zastavili v Biologickém centru AV ČR, které k univerzitnímu kampusu rovněž patří, na kávu a zákusek. Zde se rozproudila živá neformální diskuse o vysokoškolském studiu obecně a o možnostech studia na UAG FF JU zvlášť a samozřejmě se hodně hovořilo i o studentském divadle.

Celé setkání proběhlo v milé a přátelské atmosféře a my se těšíme, že některé z našich návštěvníků budeme moci příští akademický rok v UAG uvítat jako naše studenty.

Stay in touch
social media

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice +420 387 774 801 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice+420 387 774 801 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2021 University of South Bohemia
Cookies

1