Návštěva z Biskupského gymnázia

V pondělí 15. ledna 2024 zavítali na Filozofickou fakultu Jihočeské univerzity studentky a studenti Biskupského gymnázia J.N. Neumanna v Českých Budějovicích. Gymnazisty na fakultě přivítali zástupci Ústavu Česko-německých areálových studí a germanistiky, kteří si připravili bohatý a interaktivní dopolední program. Cílem tohoto dopoledního setkání bylo ukázat studentům, kteří se zajímají o němčinu, možné studijní programy na našem ústavu a zároveň přiblížit život typického studenta germanistiky.

Program byl rozdělen na dvě části. V první části, která byla spíše přednáškového a informativního rázu, se slova ujal Mgr. Daniel Musílek, který studentům gymnázia představil nejen krásy německy mluvících zemí, ale i důvody, proč se vyplatí německý jazyk studovat. Poté následoval poutavý náhled do studentského života, který zprostředkovaly studentky Bc. Anna Flecknová a Kateřina Pastorová. Studentky se zmínily nejen o studijních, ale i mimoškolních aktivitách, na které se gymnazisté jako potenciální studenti našeho ústavu mohou těšit. Zmíněny byly především praktické stáže, studijní výjezdy, ale také německé studentské divadlo. Na závěr se slova ujala Mgr. Magdalena Malechová, Ph.D., která přehledně představila všechny nabízené studijní programy na našem ústavu.

Po krátké pauze následovala druhá část programu, ve které byli studenti gymnázia rozděleni na dvě skupiny. Pro jednu ze skupin byla připravena prohlídka kampusu, a především také akademické knihovny. Druhá skupina mezitím zůstala ve fakultní posluchárně a měla možnost zahrát si kvíz, luštit křížovku anebo si také vyzkoušet divadelní aktivity v němčině. Následně se obě skupiny vystřídaly, tudíž nikdo o nic nepřišel.

Studentkám a studentům, paní Mgr. Daně Jakešové a paní PhDr. Daně Jakšičové, Ph.D., děkujeme za příjemně strávené dopoledne.  

Stay in touch
social media

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice +420 387 774 801 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice+420 387 774 801 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2021 University of South Bohemia
Cookies

1